سرپرست گروه نمایش کرامات عین القضات همدانی
گفت گو با علی عزیزی
گفت گو با علی عزیزی، سرپرست گروه نمایش کرامات عین القضات همدانی، ازشهرستان اشتان ،استان سمنان، درباره بیست یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آئژنی وسنتی شهرستان تفرش
گفت گو با علی عزیزی
سرپرست گروه نمایش کرامات عین القضات همدانی
ازشهرستان اشتان ،استان سمنان
درباره بیست یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آئژنی وسنتی شهرستان تفرش
۱. سلام علی عزیزی هستم. نویسنده، شبیه گردان و پژوهشگر نمایشهای آیینی سنتی.
۲. در این جشنواره با مجلس شبیه خوانی « کرامات عین القضات همدانی» به عنوان شبیه گردان و شبیه خوان به اتفاق دوستان هنرمندم در گروه شبیه خوانی متوسلین بحضرت علی اکبر ع شهرستان گرمسار حضور داریم
۳. این مجلس به برخی کرامات و نحوه شهادت عارف قرن پنجم و ششم هجری عین القضات همدانی می پردازد. متن این مجلس از نسخ قدیمی است که ظاهراً تا کنون اجرایی از آن صورت نگرفته و با تنظیم جدیدی توسط بنده و تغییراتی در برخی قسمتهای متن، برای اجرا در بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایشهای آیینی سنتی آماده شده است.
۴. جشنواره بین المللی نمایشهای آیینی سنتی از معدود جشنواره های تخصصی در حوزه نمایشهای آیینی است که برگزاری آن در ادوار گذشته تا کنون اولا موجب شده بسیاری از نسخ قدیمی که در حالت عادی کمتر اجرا شده اند یا اساسا اجرا نشده اند زمینه اجرا پیدا کنند و علاوه براین موجب سرایش و خلق مجالس جدید گردد. که این بسیار ارزشمند است. بنده در دوره های گذشته جشنواره تلاش کردم با سرودن مجالس جدید همچون «ضحاک ماردوش» ، « کین ایرج» ، « آزمون فریدون» ، «حماسه آریو برزن» ، « نبرد گرد آفرید» و... قدم کوچکی در این زمینه بردارم.
علاوه بر این جشنواره موجب میشود با اجرای این مجالس غریب بسیاری از قراردادهای اجرایی از طریق پیش کسوتان اجرا و ضبط بشود و برای آیندگان به یادگار بماند.
البته یک نقد هم به جشنواره هست و اون هم اینکه پیشتر با کمک هزینه ای که به گروهها پرداخت میشد امکان دعوت از شبیه خوانان تراز اول وجود داشت ولی متاسفانه در سالهای اخیر این مبلغ متناسب با تورم جامعه رشد نداشت و عملا الان امکان اجراهای بسیار درخشان در جشنواره وجود ندارد و گروههای حاضر نیز با اندک امکاناتی که در اختیار دارند و البته عشق به این هنر آیینی تلاش می کنند چراغ جشنواره را روشن نگه دارند.
۵. از اینکه برای حضور در جشنواره عازم تفرش هستم خوشحالم. یقینا تفرش یکی از قطب های مهم هنر شبیه خوانی در کشور است و بودن و اجرا در جمع مخاطبان هنرشناس این شهر بسیار مغتنم است. اینکه در این دوره از جشنواره در مکانهای مناسبی همچون تکایای تاریخی مجالس اجرا می شوند هم بسیار نکته مهمی هست. پیگیری دوستان تفرشی هم در روزهای اخیر بسیار خوب بوده و امیدوارم در روزهایی که در تفرش هستیم تجربه خوبی داشته باشیم و بتوانیم به درستی انجام وظیفه کنیم. اما فقط باید به یک نکته توجه داشت که وقتی یک گروه ۱۵ تا بیست نفره برای اجرا متحمل سفر و طی مسیر می شوند هزینه های آنها چند برابر میشود و مسئولان جشنواره بایداین مسأله رو مورد توجه قرار بدهند و در پرداخت کمک هزینه ها مساعدت بیشتری صورت بگیرد.
در پایان برای همه دست اندرکاران و برگزار کنندگان جشنواره آرزوی موفقیت و بهروزی دارم.
بیستویکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی با دبیری احمد جولایی، از یکم تا یازدهم مهر، در بخشهای «رادیو تئاتر» و «نمایشگاه هنرهای نمایشی» به میزبانی تهران، «صحنهای» (ویژه-آزاد) و «بینالملل» به میزبانی استان گلستان (گرگان و کردکوی)، «شبیهخوانی» به میزبانی استان مرکزی (تفرش)، «نمایشهای فردی، نقالی، روایتهای ملی و کارآواها» و «معرکهها، آیینها و بازیهای نمایشی» به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری (شهرکرد)، «عروسکی» و «دانشجویی» به میزبانی خراسان شمالی (بجنورد) و «سمینارهای پژوهشی» و «نمایشنامهنویسی» به میزبانی آذربایجان شرقی (تبریز) در حال برگزاری است.